Maak de Deming cirkel rond.
Plan en Do lukken nog wel, maar dan? 

Plan

Maak een plan en zorg dat het probleem helder is. In deze stap check je ook of de actuele situatie scherp is.

Do

In deze stap voert jouw organisatie de plannen uit. Tijdens de uitvoering registreer je de relevante data zodat hypotheses uitgedaagd worden. ​

Check

Verbeter processen en stuur bij op basis van de data- analyse en gemaakte fouten. De getroffen maatregelen zorgen uiteindelijk voor het bereiken van het oorspronkelijk geplande resultaat.​​

Act

Worden de verwachte uitkomsten daadwerkelijk gerealiseerd? Evalueer de verzamelde data en zorg dat er ruimte is voor leren van je fouten zodat jouw organisatie zichzelf continu ontwikkelt en verbetert.

Creëer een integraal beeld van alle key controls

Door de PDCA-cyclus rond te maken kun je voorkomen dat dezelfde fouten worden gemaakt. Juist in de laatste twee stappen check & act moet er een veilige omgeving zijnHet hebben van een integraal beeld gecreëerd van alle key controls van alle afdelingen of processen helpt hierbij. Zo kom je erachter wat voor jouw organisatie werkt en welk onderdeel echt aandacht nodig heeft. Al deze zaken zijn zeer belangrijk voor de lange termijn van de organisatie.

Three Lines Model

Kennismaken met NARIS-GRC® NEXT?

Gratis en vrijblijvend in 30 minuten?

Maak de deming circle rond

In de plan fase bepaal je een strategie en stuur je op performance. Maak prestaties meetbaar met KPI of KSF. Met de strategiekaart van NARIS GRC creëer je een sturingsinstrument voor de PLAN-DO-CHECK-ACT stappen naar kwaliteitsverbetering. Van strategie tot monitoring van de aanbevelingen. 

Nooit meer strategiepijn! >

Check de key controls

Door risk based te werken blijft de focus op waar het echt om gaat. Met NARIS GRC kun je snel een integraal beeld presenteren van de werking van de controls bij alle processen en afdelingen. Dit beeld geeft input om bij te sturen indien dat nodig is.

Van rule-based naar risk-based werken >

Leren door combineren van aanbevelingen, near misses en fouten

Naast het proactief opsporen van afwijkingen met internal audits zijn incidenten een waardevolle bron van informatie. Deze afwijkingen in de processen zijn immers realtime informatie voor kwaliteitsverbetering. Met de NARIS GRC incidenten app worden incidenten zichtbaar waarbij de mogelijkheid bestaat om deze direct aan processen en afdelingen te koppelen.

Kennismaken met NARIS-GRC® NEXT?

Gratis en vrijblijvend in 30 minuten?

Inspiratie rondom PDCA-cyclus.

Laten we praten.

Heb je vragen over onze oplossingen voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

Vul het formulier in of
bel met Kim:

Kim Vorgers

Neem vrijblijvend contact op

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in.